Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ ΤΩΡΑ!




                                   ΣΥΡΙΖΑ  ΤΩΡΑ! 
                                                 Του ΠΑΝΟΥ ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΥ *            
ΣΥΡΙΖΑ: η μόνη δύναμη που μπορεί να κινητοποιήσει διαδικασίες για έναν  ΝΕΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
Τα τελευταία χρόνια  η πατρίδα μας έζησε ένα όργιο ανεύθυνης διακυβέρνησης από τα δύο κόμματα   που μοιράσθηκαν την εξουσία. Είναι οι ίδιοι αυτοί που είτε ως πολιτικές δυνάμεις είτε ακόμα και ως φυσικά πρόσωπα μας έφεραν ως εδώ. Και τώρα, μας κουνούν απειλητικά το δάχτυλο ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ!!!. Ανέλαβαν λοιπόν αυτό το θεάρεστο έργο μαζί με το ΔΝΤ και την ΕΕ. Τα αποτελέσματα τα ζούμε. Ανεργία, μισθοί και συντάξεις πείνας, φτώχια. Περνάμε τον τέταρτο χρόνο ύφεσης με  απώλειες στις κατακτήσεις μας για υγεία, παιδεία, πρόνοια .Μας δανείζουν για να μας αγοράσουν φθηνά. Στην γερμανική εφημερίδα Welt,  δημοσιεύθηκε ότι στο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης προβλέπονται δαπάνες 457 εκατομμυρίων ευρώ για εξοπλισμούς. Οι εταίροι μας, επιθυμούν η κάλπη της 6ης Μάη, να βγάλει κυβέρνηση θα τιμήσει βέβαια τις δεσμεύσεις αυτές, την ώρα που  όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας ζουν χάρις την αλληλεγγύη των υπολοίπων. Το διάστημα 2006 – 2010 η Ελλάδα απορρόφησε το 16% των Γαλλικών και το 12% των Γερμανικών εξαγωγών, συμπεριλαμβανομένων βέβαια των υποβρυχίων που γέρνουν, και των F 16 που δεν έχουν σύστημα αυτοπροστασίας.

 Το πιο σκληρό πρόσωπο του παγκόσμιου και του ευρωπαϊκού   νεοφιλελευθερισμού  μια χαρά τα έχει καταφέρει. Και τα έχει καταφέρει γιατί βρήκε ισχυρούς συμμάχους και στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ   στο «κυβερνητικό»   ΛΑΟΣ, τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, και πάει λέγοντας.
 Ο δοτός πρωθυπουργός αντί να διαπραγματεύεται και να απαιτεί από τη Μέρκελ, την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. απαιτεί από εμάς. Έχει απέναντί του όλους εμάς. Φυσικό είναι. Δεν τον εκλέξαμε εμείς. Άλλοι τον επέβαλαν. Και τώρα που επι τέλους θα ψηφίσουμε, μας στέλνουν τα μέτρα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης που επιθυμούν.

Ένα ολόκληρο σύστημα βέβαια,  δουλεύει για το πώς θα τρομοκρατηθεί ο λαός ώστε να μην αντιδράσει. Προβάλλονται     τα χειρότερα που θα έρθουν εάν δεν συμμορφωθούμε με  τα διαρκώς νέα και δυσβάστακτα μέτρα. Τα μέτρα λαμβάνονται, και τα χειρότερα έρχονται ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ!
Σε αλλεπάλληλες συνεντεύξεις του ο  πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει εναλλακτικές λύσεις. Έχει με κάθε τρόπο πει πως τώρα, το ΄12 και το ΄13 είναι η τελευταία μας ευκαιρία για διαπραγμάτευση. Μετά, αφού θα έχουν «τακτοποιήσει» την υπόθεση, θα μας αφήσουν μόνους, εκτός, και χωρίς δεκάρα. Με  συμφωνίες μάλιστα που διέπονται από το αγγλικό δίκαιο, με ότι καταστροφικό συνεπάγεται αυτό.
Γι αυτό είναι απαραίτητη και ελπιδοφόρα η πολιτική δράση του ΣΥΡΙΖΑ. Γι αυτό είναι  αναγκαίος τώρα, ένας ΝΕΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. Ένα μέτωπο με όλες τις δυνάμεις που από  προοδευτικές θέσεις μάχονται το μνημόνιο. Ένα ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ αριστερών δυνάμεων  λοιπόν,  αλλά και με δυνάμεις που αποδεσμεύονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ακόμα,  και βέβαια την μεγάλη πολιτική δύναμη που αντιπροσωπεύουν οι ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ. Συμπολίτες μας που δεν πείθονται, η  έχουν απογοητευθεί από τους υπάρχοντες πολιτικούς φορείς.  Όλοι μαζί ΤΩΡΑ πρέπει να δράσουμε. Ξεπερνώντας και τις ηγεσίες όπου και όταν αυτές αποδεικνύονται  κατώτερες των περιστάσεων. Ένας συνασπισμός εξουσίας που θα διαπραγματευθεί και θα αγωνισθεί από θέσεις που εξυπηρετούν το λαό.  Για αυτόν που του έκλεψαν τη δουλειά, τη σύνταξη, που του έκλεισαν το μαγαζί, το νέο και τη νέα που τους έκλεψαν το μέλλον και τα όνειρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ με τα πολλά προβλήματα, πρέπει να οργανωθεί και να παλέψει για τα μικρά της περιοχής μας και τα μεγάλα της πατρίδας και του λαού μας.
 Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ,  λοιπόν. Και η απάντηση είναι απλή. ΕΜΕΙΣ! ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ που δεν σκύβουμε το κεφάλι. ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ που τώρα ξέρουμε, πως μόνοι μας θα φέρουμε το αύριο. Και που το δικό μας αύριο, είναι καλύτερο από αυτό που μας ετοιμάζουν… «ΑΥΤΟΙ»!
·       Ο Πάνος Σκουρολιάκος είναι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου