Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ …η άλλη πρόταση»


                                     ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ
      Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη δημιουργία του όποιου στρατοπέδου συγκέντρωσης μεταναστών όχι μόνο στη περιοχή μας στο Κατσιμίδι, στο τέως στρατόπεδο της Αεροπορίας ,αλλά όπου κι αν γίνουν στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα.
 Το μεταναστευτικό πρόβλημα στη χώρα μας που δεν έλυσαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. 20 και πλέον  χρόνια τώρα ,δεν μπορούν να το λύσουν   σε  ένα μήνα όσο δηλαδή θα κρατήσει η προεκλογική περίοδος. Και κυρίως δεν λύνεται με τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης. Ο κ. υπουργός που δεν διάβασε αλλά ψήφισε το μνημόνιο, επιλέγει μια επένδυση στο πεδίο του φόβου, μια επικοινωνιακή εξαγγελία «κρότου – λάμψης».
Το θέμα έρχεται για καθαρά προεκλογικούς στόχους με ένα και μόνο σκοπό: την αλλαγή της προεκλογικής ατζέντας, όπου δεν θα συζητάμε και δεν θα καταδικάζουμε τις πολιτικές τους που κάτω από τις επιταγές της τρόϊκα οδήγησαν τους εργαζόμενους στη πλήρη φτωχοποίηση, την νεολαία μας στους δρόμους της ξενιτιάς, πάνω από ενάμισυ εκατομμύριο άνεργους στις ουρές του ΟΑΕΔ, τους συνταξιούχους στην εξαθλίωση ,τους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους στην πλήρη καταστροφή.
Δεν θέλουν να μιλήσουμε προεκλογικά για τα μετεκλογικά σχέδια της Τρόϊκα και της ολιγαρχίας, που θέλουν να αποτελείωσουν την κοινωνία με νέα μέτρα ύψους 15 δισεκατομμυρίων Ευρώ χωρίς να θίγεται στο παραμικρό ο προκλητικός πλούτος του κεφαλαίου.
Τα κόμματα του μνημονιακού και νεοφιλελεύθερου τόξου όχι μόνο ποντάρουν στην ανασφάλεια και τον φόβο αλλά προσπαθούνε να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι η κρίση και τα δεινά του λαού μας προήλθαν από τους μετανάστες και όχι από την κρίση του συστήματος που υπηρετούνε. Από ένα βάρβαρο σύστημα που σαπίζει, από την διαφθορά και την διαπλοκή για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ολίγων.
Το μεταναστευτικό ζήτημα δεν προσφέρεται ούτε για πολιτικάντικη προεκλογική εκμετάλλευση ούτε για απλουστευτικές λαϊκιστικές προσεγγίσεις. Μας προσφέρουν προεκλογικά αποδιοπομπαίους τράγους και ψευδαισθήσεις ασφάλειας για να ξεχάσουμε όλα αυτά που καθημερινά μας αφαιρούν.
  Καλούμε  τους πολίτες να μην τσιμπήσουν στα προεκλογικά παιχνίδια των κομμάτων του Μνημονίου και να μην παρασυρθούν από ακραίες ρατσιστικές λογικές. Δεν υπάρχουν λαθραίες ζωές αλλά λαθραίες πολιτικές που αναγκάζουν αυτούς τους ανθρώπους να φεύγουν κακήν κακώς από τις χώρες τους για να γλυτώσουν είτε το θάνατο από τις βόμβες του ιμπεριαλισμού είτε από την πείνα .
 Μία μόνο «επιχείρηση σκούπα» είναι απαραίτητη: τη μέρα των εκλογών οι πολίτες να απομακρύνουν  από τη δημόσια ζωή όλους όσοι ευθύνονται για την κρίση.
ΩΡΩΠΟΣ  2/4/2012                                  ΕΝΕΡΓΟΙ   ΠΟΛΙΤΕΣ  …η άλλη πρόταση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου