Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΘΕΟΔΩΡΑΤΟΥ KATΕΡΙΝΑ


(ΑΝΕΝΤΑΧΤΗ)
ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκα το 1965 στην Αθήνα, αποφοίτησα από το Νομικό Τμήμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στη συνέχεια ειδικεύτηκα στο εργατικό δίκαιο στο γραφείο του Αντώνη Ρουπακιώτη, εκπροσωπώντας στο δικαστήριο σωματεία   εργαζόμενων, άλλα και στο δίκαιο ραδιοφώνων, επίσης ασχολούμαι με θέματα που ανάγονται και στην υπεράσπιση των γυναικών                   (ενδοοικογενειακή βία πρόταση τροπολογιών του υφιστάμενου νόμου και υπεράσπιση θυμάτων αφιλοκερδώς)
 Ασκώ μάχιμη δικηγορία και βιοπορίζομαι  αποκλειστικά από την εργασία μου αυτή.
Επίσης συνεργάστηκα ως νομικός παραστάτης αφιλοκερδώς με το Δήμο Κερατέας 2009 – 2010, legal aid και συνήγορος σε κινηματικές  υποθέσεις και υποθέσεις μεταναστών (Κύπρου και Πατησίων, συλληφθέντες επεισοδίων κλπ ) .
Κατοικώ από το 2008 στο Δήμο Μαρκόπουλου στο Πόρτο Ράφτη. Γνωρίζω Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά. 
            Aνένταχτη ιδρυτικό μέλος των επιτροπών  Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ,  Δικηγόρων ΣΥΡΙΖΑ,  μέλος της επιτροπής  Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, Μέλος από το 2010 της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ, εισηγήτρια στην 6η Συνδιάσκεψη  ΣΥΡΙΖΑ.
           Μέλος  legal team στη Θεσσαλονίκη 2003 που είχα πάει μαζί με την ΑΚΟΑ και τον Γιάννη Μπανιά, και του forum στην Αθήνα το 2006, μέλος της αποστολής των Γυναικών Για μία άλλη Ευρώπη στο  Forum  στο Λονδίνο το 2004.
Με τις γυναίκες ΣΥΡΙΖΑ έχουμε επί έτη ενεργή παρουσία στα δρώμενα του φεμινιστικού κινήματος ασκώντας σταθερά πίεση για τα δικαιώματα των γυναικών.
Συνδικαλίστηκα στο Δικηγορικό Σύλλογο αρχικά ως υποψήφια με την Ενωτική Κίνηση Δικηγόρων στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών με τον Αντώνη Ρουπακιώτη και στη συνέχεια κινηματικά λαμβάνοντας μέρος και στην επιτροπή αγώνα δικηγόρων και στην κατάληψη του Συλλόγου το Φλεβάρη 2012.
Συνεργασία και νομική υποστήριξη με την Ομοσπονδία Συλλόγων Πόρτο Ράφτη ( 2009 – 2010 ) και τους ενεργούς πολίτες του Δήμου Αρτέμιδας,  ( 2004 – 2008 ).
            Σήμερα συμμετέχω ενεργά στο κίνημα 3 ΔΕΝ, στους ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ και είμαι μέλος του συντονιστικού, της επιτροπής Αγώνα κατοίκων Μαρκόπουλου Πόρτο-Ράφτη και του συντονιστικού εναλλακτικής οικονομίας εισηγήτρια για τοπικό νόμισμα (ΠΟΡΤΟ).
Επίσης ασχολήθηκα από μικρή με τον Αθλητισμό και τη Μουσική από το 1977 ήμουν κολυμβήτρια στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό μέλος της Εθνικής Ελλάδας επί τριετία με διάκριση και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.  Ερασιτεχνική απασχόληση με τη Μουσική κιθάρα και τραγούδι συναυλίες Λαμπράκη και Φεστιβάλ ΚΚΕ στην Λακωνία (1988), μέλος του συγκροτήματος για παραδοσιακά τραγούδια της Μεσογείου και της Κάτω Ιταλίας STRINA ( 2006 -2012) Συμμέτοχη στο θεατρικό εργαστήρι του ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ τους ΠΕΡΙΑΚΤΟΥΣ στην συναυλία Αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη ερμηνεύοντας τραγούδια Μίκη Θεοδωράκη (άνοιξη 2011)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
katerinatheodoratou.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου