Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

  • Είμαστε περήφανοι για τους συντρόφους μας της αριστερής ευρωπαϊκής οικογένειας που από την πρώτη στιγμή σήκωσαν τη σημαία της αλληλεγγύης στον Ελληνικό λαό και βροντοφώναξαν στο κοινοβούλιό τους. Σταματήστε την καταστροφική πολιτική του μνημονίου. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
  • Η Αριστερά εξήγησε όσο πιο καθαρά γινόταν ότι το πρόβλημα δεν ήταν ελληνικό. Ήταν ευρωπαϊκό.
  • "Συμφωνία ντροπής" χαρακτήρισε το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς την πρόσφατη δανειακή σύμβαση, που επιβλήθηκε στην χώρα μας, σαν επιστέγασμα της επικής αποτυχίας του πρώτου Μνημονίου.
  • Η Ευρώπη δεν ανήκει στις ιδιωτικές τράπεζες, ούτε στις πολυεθνικές αλυσίδες. Δεν ανήκει στους οίκους αξιολόγησης, ούτε στα χρηματιστήρια. Η Ευρώπη ανήκει στους λαούς της. Ανήκει στους ανθρώπους της και κυρίως στις μελλοντικές γενιές. Η απάντησή μας στην κρίση, είναι η οικοδόμηση ενός μετώπου αντίστασης με πανευρωπαϊκά χαρακτηριστικά.
  • Η επιδίωξή μας είναι να εκφραστεί στην κάλπη το ρεύμα κοινωνικής αγανάκτησης που ξεσηκώθηκε, ως απάντηση στην ολέθρια πολιτική των Μνημονίων.
  • Για να κάνουμε την ανατροπή στην Ελλάδα. Για να στείλουμε ένα μήνυμα στην Ευρώπη.
  • Υπό αυτή την έννοια, όλοι εμείς που αποφασίσαμε να πορευτούμε μαζί, γιατί πιστεύουμε ότι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε μια νέα λαϊκή πλειοψηφία, για να αλλάξει πορεία η χώρα,  για να αποσοβήσουμε το κοινωνικό ολοκαύτωμα, για να ζήσουμε στη χώρα μας, εμείς και οι επόμενες γενιές, με αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη, γνωρίζουμε ότι ταυτόχρονα δίνουμε έναν αγώνα και για λογαριασμό όλων των λαών της Ευρώπης.
  • Διεκδικούμε τη λαϊκή εντολή για μια κυβέρνηση της αριστεράς, για έναν νέο Συνασπισμό εξουσίας που θα καταγγείλει  το μνημόνιο της χρεοκοπίας και τη δανειακή σύμβαση της υποτέλειας.
  • Γιατί δικός μας μονόδρομος είναι ο δρόμος της κοινωνικής δικαιοσύνης, είναι ο δρόμος της ενότητας, είναι ο δρόμος της δημοκρατίας, είναι ο δρόμος της λαϊκής κυριαρχίας.
Φίλες και φίλοι,
Σήμερα η καρδιά της ευρωπαϊκής αριστεράς χτυπάει στην Αθήνα.
Σε αυτή τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Του ενωτικού κοινωνικού μετώπου.
Είμαστε περήφανοι που σήμερα η αριστερή ευρωπαϊκή οικογένεια είναι στην Αθήνα.
Με τον Γκρέγκορ Γκίζι, τον Πιέρ Λοράν και τον Φρανσίσκο Λούσα.
Είμαστε περήφανοι για τους συντρόφους μας που από την πρώτη στιγμή σήκωσαν τη σημαία της αλληλεγγύης στον Ελληνικό λαό και βροντοφώναξαν στο κοινοβούλιό τους. Σταματήστε την καταστροφική πολιτική του μνημονίου. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Αυτή είναι η αριστερά στην Ευρώπη. Αυτοί είναι οι σύμμαχοι του Ελληνικού λαού. Αυτοί είναι οι σύμμαχοί μας.
Την ώρα που στην Ελλάδα Σαμαράς και Βενιζέλος δεσμεύονται να μη κάνουν και μη πουν κάτι το οποίο δεν είναι έτοιμη να ακούσει η κ. Μέρκελ.
Αναμασούν τις γελοιότητες περί τεμπέληδων ελλήνων.
Αναμασούν τα επιχειρήματα των πιστωτών.
Οι δικοί μας σύντροφοι μεταφέρουν τα επιχειρήματα και τις αγωνίες του αγωνιζόμενου ελληνικού λαού.
Και όταν αγωνίζονται είμαστε και εμείς μαζί τους.
Ήταν εκεί η καρδιά μας και η ψυχή μας.
Στη μεγάλη συγκέντρωση στη Βαστίλη του Μετώπου της Αριστεράς που πάει να συνταράξει τη γαλλική και ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή.
Στις εξαιρετικές παρεμβάσεις της Γερμανικής Αριστεράς στο κοινοβούλιο της Γερμανίας.
Στις μεγάλες κινητοποιήσεις της Πορτογαλίας και της Ισπανίας. 
Φίλες και φίλοι το μνημόνιο είναι πλέον ορφανό από επιχειρήματα.
Μας  λέγανε ότι αν δε το ψηφίσουμε θα μας βγάλουν από το ευρώ. Το διέψευσε η Μέρκελ, ο Σόιμπλε, ο Γιούνκερ. Επιβεβαίωσαν αυτό που εμείς λέγαμε από την αρχή.
Μας λέγανε ότι αν δε το ψηφίσουμε δε θα έχουμε λεφτά για μισθούς και συντάξεις. Ψήφισαν όμως νόμο που λέει ότι όλα τα λεφτά των δανείων θα πηγαίνουν στα παλιά δάνεια και πουθενά αλλού. Και αν τα παλιά δάνεια δε φτάνουν θα παίρνουν και λεφτά από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας αλλά και τους φόρους.
Φίλες και φίλοι.
Ήταν η αριστερά που από την πρώτη στιγμή μίλησε για τις πραγματικές αιτίες της κρίσης.
Για την μεταβίβαση της ζημιάς του 2008 από τις τράπεζες στα κράτη και από εκεί στις κοινωνίες.
Για την αδυναμία ενός παρασιτικού πελατειακού συστήματος – που συστηματικά ευνοούσε τους ισχυρούς και καταπίεζε τους αδύναμους.
Για την προκλητική απροθυμία αυτών που πλούτιζαν τα προηγούμενα χρόνια των στρωμάτων που τα προηγούμενα χρόνια βούλιαζαν στον πλούτο, να επωμιστούν το βάρος που τους αναλογούσε.
Η Αριστερά εξήγησε όσο πιο καθαρά γινόταν ότι το πρόβλημα δεν ήταν ελληνικό. Ήταν ευρωπαϊκό.
Ότι το μοντέλο της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης έχει εξαντλήσει τα όριά του και δεν μπορεί να έχει κανένα μέλλον.
Από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε να υπάρξει συνολική ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα.
Προτείναμε επίσης να συγκροτηθεί μια κοινοβουλευτική επιτροπή για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους.
Ζητήσαμε να υπάρξει επιθετική αναδιαπραγμάτευση.
Μας κατηγόρησαν ότι θέλουμε να βγάλουμε την Ελλάδα από την Ευρώπη.
Σήμερα η Ευρώπη ακολουθεί την Ελλάδα στον δρόμο της κρίσης.
Η Πορτογαλία και η Ιρλανδία βρίσκονται ήδη δεμένες με μνημόνια.
Η Ιταλία κυβερνάται από τραπεζίτες και ξορκίζει και αυτή το ενδεχόμενο της κρίσης χρέους.
Η Ισπανία, με μια δεξιά κυβέρνηση που μέσα σε έξι μήνες από την εκλογή της διέψευσε κάθε προσδοκία, βρίσκεται και αυτή μόλις ένα βήμα πριν από τον μηχανισμό στήριξης.
Δύο εικοσιτετράωρα μετά την επίσκεψη Σαμαρά ο κ. Ραχόι ανακοίνωσε μέτρα λιτότητας ύψους 27 δις. Και η Ισπανία βρίσκεται ένα βήμα πριν την υπαγωγή στο μνημόνιο. Τι αποδεικνύει αυτό; Ότι ο κ. Σαμαράς όχι μόνο δεν θα μας έβγαζε από το μνημόνιο αλλά ότι εάν η κρίση τον έβρισκε στην κυβέρνηση θα μας έβαζε στο μνημόνιο πλουσιοπάροχα.
Αλλά όσο η κρίση βαθαίνει και εξαπλώνεται, τόσο η στάση της Ευρωπαϊκής ηγεσίας βουλιάζει στον νεοφιλελεύθερο παραλογισμό.
Η ύφεση για αυτούς δεν είναι ατύχημα. Είναι επιλογή. Θέλουν να στραγγαλίσουν την κοινωνία για να διαλύσουν τις εργασιακές σχέσεις και τη μεσαία τάξη.
Συντρόφισσες και Σύντροφοι
Εμείς ως Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, είμαστε περήφανοι που ολόκληρη η Αριστερά της Ευρώπης βρέθηκε στο πλευρό του λαού μας, αμφισβητώντας ένα οργανωμένο κλίμα επίθεσης και συκοφαντίας.
"Συμφωνία ντροπής" χαρακτήρισε το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς την πρόσφατη δανειακή σύμβαση, που επιβλήθηκε στην χώρα μας, σαν επιστέγασμα της επικής αποτυχίας του πρώτου Μνημονίου.
Το κύμα αλληλεγγύης στον λαό μας εκδηλώθηκε από την πρώτη στιγμή σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Και τα κινήματα κοινωνικής αντίστασης που εκδηλώθηκαν σε δρόμους, πλατείες και χώρους δουλειάς, και στα οποία υπερηφανευόμαστε ότι συμβάλλαμε με όλες μας τις δυνάμεις, βρήκαν μεγάλη συμπαράσταση και βοήθεια, οργανωμένη γύρω από το σύνθημα "είμαστε όλοι ¨Έλληνες".
Το κίνημα των κοινωνικών αντιστάσεων στην Ελλάδα βαδίζει κοινό δρόμο και έχει κοινούς στόχους με τα αντίστοιχα κινήματα και τις τεράστιες εργατικές κινητοποιήσεις στην Πορτογαλία, την Ισπανία, την Γαλλία, την Ιταλία.
Παρακολουθούμε με αισιοδοξία την πορεία της Γαλλικής Αριστεράς, και την ευρύτατη συσπείρωση που προκαλείται γύρω από το εναλλακτικό πολιτικό της πρόγραμμα.
Νοιώθουμε πραγματικά το αίσθημα της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης όταν οι Γερμανοί σύντροφοι της Lienke εναντιώνονται σε μια γιγάντια εκστρατεία χειραγώγησης της γερμανικής κοινής γνώμης.
Όταν διακηρύσσουν ότι στην πραγματικότητα ο αγώνας των ελλήνων, των γερμανών, των ευρωπαίων εργαζομένων είναι κοινός.
Νοιώθουμε ευχάριστη έκπληξη όταν βλέπουμε τα συνθήματα του Ιρλανδικού κινήματος άρνησης στην έκτακτη οριζόντια φορολογία: "Αποκλείεται, δεν πληρώνουμε", "Απορρίψτε τον φόβο - η λιτότητα σταματά εδώ", "Να πληρώσουν οι απατεώνες που μας έφεραν σε αυτό το σημείο".
Συνθήματα απολύτως αντίστοιχα με τα ελληνικά δεδομένα και την ελληνική πραγματικότητα.
Και μια παρατήρηση: οι ελληνικοί τηλεοπτικοί σταθμοί αφιέρωσαν εκτεταμένα ρεπορτάζ στο Ιρλανδικό κίνημα άρνησης πληρωμής, ενώ για το αντίστοιχο ελληνικό επιφυλάσσουν κατασυκοφάντηση, ή στην καλύτερη περίπτωση αποσιώπηση.
Γιατί όταν η κοινωνία αντιστέκεται στην άλλη άκρη της Ευρώπης είναι είδηση. Ενώ όταν αντιστέκεται στην δική μας χώρα είναι απειλή για το σύστημα.
Συντρόφισσες και Σύντροφοι
Είναι βέβαιο ότι έχουν όραμα την κοινωνική κατεδάφιση.
Αυτό είναι το όραμά τους. Και θα αναδειχτεί μέσα από μια Ευρώπη καταδικασμένη στην ύφεση και στους μόνιμους εξοντωτικούς δημοσιονομικούς περιορισμούς.
Απέναντί τους όμως, οι δυνάμεις της κοινωνικής οπισθοδρόμησης βρίσκουν ένα κίνημα κοινωνικής αντίστασης που συνεχώς διευρύνεται και δυναμώνει.
Η Ευρώπη δεν ανήκει στις ιδιωτικές τράπεζες, ούτε στις πολυεθνικές αλυσίδες.
Δεν ανήκει στους οίκους αξιολόγησης, ούτε στα χρηματιστήρια.
Η Ευρώπη ανήκει στους λαούς της. Ανήκει στους ανθρώπους της και κυρίως στις μελλοντικές γενιές.
Η απάντησή μας στην κρίση, είναι η οικοδόμηση ενός μετώπου αντίστασης με πανευρωπαϊκά χαρακτηριστικά.
Με κοινό πλαίσιο στους αγώνες και τις διεκδικήσεις.
Ήρθε η ώρα, μέσα από τους αγώνες αυτούς, να κάνουμε τον χρεωκοπημένο νεοφιλελευθερισμό παρελθόν.
Στην κατεύθυνση αυτή είναι πολύ σημαντικό το εναλλακτικό πλαίσιο που έχει επεξεργαστεί η Ευρωπαϊκή Αριστερά.
Για την φορολόγηση του πλούτου, των κερδών του κεφαλαίου και των χρηματιστηριακών συναλλαγών.
Για απεξάρτηση του δανεισμού των χωρών από τις αγορές.
Για δραστική δημόσια παρέμβαση στο τραπεζικό σύστημα, έτσι ώστε οι αθρόες κρατικές ενισχύσεις να κατευθύνονται στην πραγματική οικονομία.
Για κατάργηση των μονεταριστικών συνθηκών και άρση των νεοφιλελεύθερων περιορισμών στην αρχιτεκτονική του κοινού νομίσματος.
Για μια νέα αναπτυξιακή πολιτική προς όφελος των κοινωνικών αναγκών, που θα βγάλει την  ευρωπαϊκή οικονομία από την κρίση.
Συντρόφισσες και Σύντροφοι
Η σημασία που δίνουμε στην Ευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος δεν είναι άλλοθι για να αποσυρθούμε από το εσωτερικό μέτωπο των αγώνων.
Στη χώρα μας ο αγανακτισμένος λαός μας επέβαλλε τις κάλπες. Με γιγάντιες κινητοποιήσεις τον Ιούλιο, τον Οκτώβρη και το Φλεβάρη.
Εμείς εγκαίρως είπαμε ότι χρειάζεται μια εκλογική σύμπραξη των αντιμνημονιακών προοδευτικών δυνάμεων. Απευθυνθήκαμε με ειλικρίνεια σε όλες αυτές τις δυνάμεις. Δουλέψαμε με υπομονή και επιμονή.
Παρ΄ όλες τις καθυστερήσεις και τις δυσκαμψίες κάποιων ηγεσιών. Επιμένουμε ότι αυτή είναι η λύση. Αυτή είναι η προοπτική.
Η κ. Παπαρρήγα αρνείται τη συνεργασία. Πιστεύουμε ότι κάνει λάθος. Δήλωσε ότι η έξοδος από το ευρώ είναι καταστροφή. Μάλιστα. Άρα τι κάνουμε εμείς; Οι κομμουνιστές, οι αριστεροί, οι σοσιαλιστές, οι ριζοσπάστες; Υπομένουμε τα μνημόνια; Ή αγωνιζόμαστε για να τα ανατρέψουμε μαζί με τους συμμάχους μας;
Και ο φίλος ο Φ. Κουβέλης αρνείται τη συνεργασία. Δυστυχώς κλείνει το μάτι στο ΠΑΣΟΚ για μετεκλογική συνεργασία. Κάνει λάθος. Η αριστερά δεν έχει θέση σε κυβέρνηση μνημονίου. Εκτός αν πάψει να είναι αριστερά.
Όμως η πρότασή μας για ένα ευρύ μέτωπο δημιούργησε συζητήσεις αλλά έχει δώσει και τους πρώτους καρπούς.
Μόλις πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε η συνεργασία μας με μια σειρά συλλογικότητες και προσωπικότητες της αριστεράς και του σοσιαλιστικού χώρου. Και στις εκλογές θα κατέβουμε με το σχήμα Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο.
Μια συνεργασία που είναι προεκλογική, εκλογική και μετεκλογική.
Με τη Σοφία Σακοράφα, ανεξάρτητη βουλευτή,
Με την Ενωτική Κίνηση. Όπου συμμετέχουν στελέχη όπως ο Π. Κουρουμπλής, Ο  Αλ. Μητρόπουλος, ο Αντ. Κοτσακάς
Με το Νέο Αγωνιστή
Με την ΕΔΗΚ
Με την Κοινωνική Αριστερά
Με δυνάμεις από το χώρο της Ριζοσπαστικής Οικολογίας.
Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Θα συνεχίσουμε, θα επιμείνουμε. Θα νικήσουμε.
Στην μάχη αυτή, ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ενωτικό κοινωνικό μέτωπο κατεβαίνει με αυτοπεποίθηση και πείσμα. Και με δύναμη από την συμμετοχή του στους κοινωνικούς αγώνες.
Η επιδίωξή μας είναι να εκφραστεί στην κάλπη το ρεύμα κοινωνικής αγανάκτησης που ξεσηκώθηκε, ως απάντηση στην ολέθρια πολιτική των Μνημονίων.
Να μην έχει το μνημονιακό ζευγαράκι Σαμαρά Βενιζέλου, ούτε 51 ούτε 151. Ούτε 51% στο λαό ούτε 151 βουλευτές. Και είμαστε βέβαιοι ότι τότε θα αλλάξει η στάση των ηγεσιών που αρνούνται τη συνεργασία. Θα κάτσουν στο ίδιο τραπέζι μαζί μας. Και θα αναζητήσουν λύση. Για να σπάσουμε από κοινού το μνημόνιο.
Αν τότε αρνηθούν, θα είναι υπόλογοι. Στην Ιστορία, στο λαό και στην κοινωνία. Αλλά είμαι βέβαιος ότι κανείς δε θα πάρει την ευθύνη να αναστήσει το μνημόνιο.
Αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Πρέπει να ανοίξει ο εναλλακτικός δρόμος.
Πρέπει να αποτρέψουμε αυτό που ετοιμάζουν για την επόμενη των εκλογών, χωρίς καν να μπαίνουν στον κόπο να το κρύψουν.
Το μνημόνιο το έχουν υπογράψει, έχουν ορκιστεί σ’ αυτό. Έχουν κάνει δηλώσεις μετανοίας.
Εμείς τη μόνη υπογραφή που έχουμε στείλει είναι η δέσμευσή μας να ξηλώσουμε το μνημόνιο και να αρνηθούμε αυτή δανειακή σύμβαση της ντροπής.
Που γονατίζει την κοινωνία. Που βάζει τους δανειστές πάνω από τις κοινωνικές ανάγκες.
Αποφάσισαν χωρίς εμάς. Πρέπει να προχωρήσουμε χωρίς αυτούς.
Για να κάνουμε την ανατροπή στην Ελλάδα. Για να στείλουμε ένα μήνυμα στην Ευρώπη.
Συντρόφισσες και Σύντροφοι
Εδώ και δυο χρόνια αγωνιζόμαστε με πείσμα να προστατεύσουμε τη δημοκρατία στο τόπο που γεννήθηκε. Αγωνιζόμαστε να προστατεύσουμε τη λαϊκή κυριαρχία και για αυτό ζητήσαμε εκλογές, πριν από την υπογραφή του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου.
Τελικά αφού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έδεσαν χειροπόδαρα τη χώρα, τώρα αναγκάζονται να προχωρήσουν σε εκλογές με στόχο να προλάβουν να μην διαλυθούν και να συγκυβερνήσουν για να μας αποτελειώσουν.
Όσο περνάν οι μέρες όμως τόσο διαπιστώνουν ότι ακόμα και με το καλπονοθευτικό μπόνους των 50 εδρών, δεν θα καταφέρουν να έχουν πλειοψηφία στη νέα βουλή.
Για αυτό και μέχρι να ανακοινωθούν και επίσημα οι εκλογές, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και ότι θα πρέπει να αγωνιστούμε για να κατοχυρώσουμε τη δημοκρατική πορεία προς τις εκλογές και την αδιάβλητη έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας. Γιατί γνωρίζουμε ότι αυτή η εκλογική μάχη δε θα είναι σαν τις άλλες.
Από το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών δε θα κριθεί μόνο το μέλλον της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού, αλλά η πορεία και η προοπτική για όλους τους λαούς της Ευρώπης.
Με τα μνημόνια γίναμε το πείραμα της Ευρώπης.
Αν το πειραματόζωο όμως αντιδράσει, θα τους χαλάσουμε τα σχέδια.
Υπό αυτή την έννοια, όλοι εμείς που αποφασίσαμε να πορευτούμε μαζί, γιατί πιστεύουμε ότι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε μια νέα λαϊκή πλειοψηφία, για να αλλάξει πορεία η χώρα,  για να αποσοβήσουμε το κοινωνικό ολοκαύτωμα, για να ζήσουμε στη χώρα μας, εμείς και οι επόμενες γενιές, με αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη, γνωρίζουμε ότι ταυτόχρονα δίνουμε έναν αγώνα και για λογαριασμό όλων των λαών της Ευρώπης.
Για λογαριασμό όλων αυτών που διαδηλώνουν στις μεγάλες πρωτεύουσες με το σύνθημα είμαστε όλοι έλληνες.
Για λογαριασμό των δυνάμεων της εργασίας σε ολόκληρη την Ευρώπη.  Και σε αυτή την εκλογική μάχη είμαστε αποφασισμένοι να μην διεκδικήσουμε ψήφο διαμαρτυρίας αλλά ψήφο σωτηρίας, ψήφο εξουσίας.
Διεκδικούμε τη λαϊκή εντολή για μια κυβέρνηση της αριστεράς, για έναν νέο Συνασπισμό εξουσίας που θα καταγγείλει  το μνημόνιο της χρεοκοπίας και τη δανειακή σύμβαση της υποτέλειας.
Γιατί δικός μας μονόδρομος είναι ο δρόμος της κοινωνικής δικαιοσύνης, είναι ο δρόμος της ενότητας, είναι ο δρόμος της δημοκρατίας, είναι ο δρόμος της λαϊκής κυριαρχίας.
Για μας η απάντηση στο δίλημμα «λεφτά για μισθούς, συντάξεις και κοινωνική προστασία ή για τους πιστωτές» είναι δεδομένη: Για μας δεν υπάρχει δίλημμα. Προτεραιότητα μας είναι οι ανάγκες της κοινωνίας.
Για αυτό και προειδοποιήσαμε τη κα Μέρκελ ότι μόλις ο λαός μας ανακτήσει το δικαίωμά του να καθορίσει τη τύχη του και μας εμπιστευθεί τη διακυβέρνηση της χώρας, δε θα αναγνωρίσουμε οτιδήποτε συμφώνησε και υπέγραψε με τους κυρίους Βενιζέλο και Σαμαρά.
Διότι η δική τους υπογραφή δεσμεύει μονάχα τα κόμματά τους και το σάπιο πολιτικό σύστημα που εκπροσωπούν και όχι το σύνολο του ελληνικού λαού που ποτέ δεν ρωτήθηκε.
Για αυτό και προειδοποιήσαμε τους πιστωτές μας ότι μόλις αποκατασταθεί η δημοκρατία στην Ελλάδα θα σταματήσουμε να πληρώνουμε αποκλειστικά αυτούς προκειμένου να στηρίξουμε τη κοινωνία που καταρρέει. Και αυτό το έχουμε υπογράψει.
Για αυτό και τους υποσχόμαστε ότι δε θα δώσουμε ούτε ένα ευρώ για το χρέος, για όσο χρειαστεί ώστε να ανασυγκροτηθεί η οικονομία και ταυτόχρονα διεκδικηθεί με καλύτερους όρους συνολική λύση με  επιλεκτική διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και εξυπηρέτηση του υπόλοιπου με ευνοϊκούς όρους και ρήτρα ανάπτυξης.
Και όπως δώσαμε καθαρές εξηγήσεις στους εταίρους και τους πιστωτές έτσι μιλάμε με καθαρές κουβέντες και απέναντι στον ελληνικό λαό.
Και του λέμε ότι ο δρόμος που του ζητάμε να βαδίσουμε μαζί δε θα είναι εύκολος δρόμος. Αλλά θα είναι ο δρόμος της κοινωνικής δικαιοσύνης, ο δρόμος της αξιοπρέπειας και της λαϊκής κυριαρχίας.
Δε θα μείνει κανένα σπίτι δίχως ρεύμα.
Κανένας άνεργος δίχως επίδομα.
Κανένας άρρωστος δίχως αξιοπρεπή περίθαλψη.
Κανένας συνταξιούχος δίχως  αξιοπρεπή σύνταξη.
Κανένα παιδί δε θα πηγαίνει πια νηστικό στο σχολειό του.
Γιατί εμείς θα στήσουμε ασπίδα προστασίας στους αδύναμους.
Γιατί εμείς θα τα ξηλώσουμε ένα ένα τα μέτρα του μνημονίου.
Γιατί εμείς θα βρούμε πόρους να στηρίξουμε τις κοινωνικές ανάγκες, σταματώντας να φορολογούμε άλλο τη φτώχια και φορολογώντας επιτέλους και το πλούτο σε αυτή τη χώρα.
Όλους αυτούς που θησαύρισαν τα χρόνια της ανάπτυξης και θέλουν και τώρα να συνεχίσουν να φοροδιαφεύγουν και να κερδοσκοπούν πάνω στη δυστυχία του λαού μας και στα κοινωνικά ερείπια που αφήνουν πίσω τους τα μνημόνια.
Εμείς δίνουμε καθαρές εξηγήσεις στους τραπεζίτες, στους καναλάρχες, στους κατόχους οφ σορ εταιριών, στους καταθέτες των τραπεζών της Ελβετίας, στους μεγαλοεφοπλιστές που δε πληρώνουν φόρους και μας απειλούν ότι θα κατεβάσουν την ελληνική σημαία από τα πλοία τους αλλά θέλουν να έχουν τις βίλες τους στην Ελλάδα, στην εγχώρια διαπλοκή που κυβέρνησε τόσα χρόνια την Ελλάδα, δίνουμε καθαρές εξηγήσεις.
Το πάρτυ τελείωσε. Ήρθε η ώρα να πληρώσετε το λογαριασμό.
Δε μπορεί ο λαός να πεινάει, εσείς να λουφάρετε από φόρους και να θέλετε να μας κυβερνάτε και από πάνω.
Σας υποσχόμαστε ότι με τη στήριξη και την εντολή του λαού θα διαλευκανθούν άμεσα όλες οι υποθέσεις διαφθοράς και διαπλοκής και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όσοι από το πολιτικό προσωπικό, τις πολυεθνικές και τον επιχειρηματικό κόσμο πλούτιζαν παράνομα σε βάρος των εργαζόμενων και της κοινωνίας.
Και τέλος δεσμευόμαστε ότι θα βάλουμε ένα φρένο στο μεγάλο σκάνδαλο των τραπεζών.
Φτάνουν τόσα δισεκατομμύρια από τις τσέπες των φορολογούμενων και αυτές να συνεχίζουν να κρατούν στεγνή την αγορά, να συνεχίζουν να ανήκουν στους μετόχους που τις χρεοκόπησαν, να συνεχίσουν να κρατάνε όμηρους τους μικροεπιχειρηματίες και τα νοικοκυριά με τα δάνεια που χορήγησαν σε καιρούς ανάπτυξης και τώρα τα ζητάνε διπλά και τριπλά σε καιρούς κρίσης.
Φτάνει πια η αισχροκέρδεια των τραπεζών.
Θα μας δώσουν την επόμενη των εκλογών τα κλειδιά των τραπεζών οι χρεοκοπημένοι τους μέτοχοι, για να θέσουμε το τραπεζικό σύστημα στις υπηρεσίες των αναγκών του λαού μας και να διαγράψουμε το ιδιωτικό χρέος των νοικοκυριών και των μικρών επιχειρηματιών τόσο όσο και η μείωση των εισοδημάτων τους, τη περίοδο της κρίσης.
Αυτό είναι το δικό μας σχέδιο.
Αυτή είναι η δική μας πρόταση.
Αυτή είναι η δική μας δέσμευση.
Η μεγάλη ανατροπή του λαού μας στις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα είναι ένα ισχυρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη.
Η Ελλάδα θα είναι το πρώτο κομμάτι του ντόμινο, που θα ξεκινήσει τις διεργασίες ανατροπής, για την χειραφέτηση της Ευρώπης από το κεφάλαιο και τις αγορές. Μας οδήγησαν ως εδώ δίχως να λογαριάσουν τη λαϊκή βούληση.
Ψήφισαν ΝΑΙ σε όλα, αδιαφορώντας για  τις αντοχές της κοινωνίας.
Αποφάσισαν για όλους εμάς,  χωρίς εμάς.
Τώρα ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε και όλοι εμείς οι πολλοί, ο ελληνικός λαός, η Ελλάδα να προχωρήσει  χωρίς αυτούς
.Ήρθε η ώρα για μια μεγάλη ανατροπή στην Ελλάδα, για ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη. Το μέλλον μας είναι η Ευρώπη των λαών. Το μέλλον μας είναι η δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη. Και η ώρα για αυτή την Ευρώπη είναι τώρα.
To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου